mittLøten.no
3 minutter lesetid

Har du testet pizzasnurrer på primus?

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Nå er det friluftslivets uke og da kan det passe å ta middagen utendørs. Test pizzasnurrer da vel!

Har du slengt deg på trenden til Bodil Dorothea Gilje på Instagram og laget snurrer på primus? Pizzasnurrer, pestosnurrer, kanelsnurrer, karamellsnurrer eller sjokoladesnurrer – mulighetene er fristende og mange.

Saken fortsetter etter annonsen

Det du trenger er en primus, gass, stekepanne, kniv og noe å snu snurrene med. Og ingrediensene da selvfølgelig. Alle snurretypene baserer seg på ferdiglaget pizzabunn på rull som du finner i kjøledisken på butikken. Glutenfri bunn fungerer også fint. Så velger du fyll etter hva du skal lage: pizzasnurrer trenger ost, skinke og tomatsaus, pestosnurrer er godt med pesto, spekeskinke og ost og til dessertvariantene er det kanel, sukker og smør, HaPå eller Nugatti som gjelder.

ENKELT: Med ferdig pizzabunn fra butikken lager du enkelt snurrene ute i skogen. FOTO: Emilie Westli Andersen

For å lage snurrene ruller du ut pizzabunnen og smører eller legger på fyllet. Rull sammen, skjær i tynne skiver og stek på svak varme på primusen. For at de ikke skal sitte fast i panna anbefaler vi å dyppe dem i mel før du legger dem i panna. Du kan selvfølgelig steke dem i smør også. Stek snurrene på svak varme og snu de ofte slik at de ikke blir så innmari brent. Har du et lokk å sette på toppen så holder panna bedre på varmen. Vel bekomme!

LETTVINT OG GODT: Thomas Mølstad steker pizzasnurrer på primus. Jammen meg smakte de godt også, selv om de ble litt brent i kanten. Det er jo sjarmen på tur. FOTO: Emilie Westli Andersen