mittLøten.no
7 minutter lesetid

Fra fredag kan du få kjøpt franske moussekaker i Nordbygda

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

2. oktober skjer det: fra denne dagen kan du kjøpe lekre kaker i Nordbygda. Marianne Heimdal-Sjølie åpner bakeri og kan friste med alt fra gule bomber og franske moussekaker til tradisjonell julebakst.

Marianne er ikke ny med slikkepotten, nei, hun har bakt kaker i mange år. Det hele startet med at hun skulle gifte seg og var på leting etter den perfekte bryllupskaka. Den var det ikke så lett å finne.

Saken fortsetter etter annonsen

– Jeg fant liksom ikke den kaka jeg ønsket meg, også var alle kakene så dyre. Da fant jeg ut at jeg skulle bake selv. Jeg begynte å se på utallige filmer og gjøre research. Da folk så kaka mi begynte de å spørre om jeg kunne bake til dem, forteller Heimdal-Sjølie.

Og da hadde ballen begynt å rulle. Etter dette har hun bakt massevis av kaker, blant annet til dåp og konfirmasjon.

Endte opp i bringebærhagen

Heimdal-Sjølie har lenge vært ute etter et lokale hvor hun kan ha fast tilholdssted. Hun har leid midlertidige lokaler, men da måtte alt av utstyr ryddes ned for hver gang. Det var tungvint i lengden.

– Vi flyttet i fjor, og da brukte vi det gamle huset å bake i i en periode. Så fikk jeg melding fra Erik som lurte på om jeg ville leie her, forteller Heimdal-Sjølie, som slo til på tilbudet.

Erik Eriksson og Andreas Ringnes, som bor på gården, har plantet bringebær i hagen og tilbyr selvplukk. De kaller bedriften sin for Bringebærhagen og da ble det naturlig for Heimdal-Sjølie å kalle bakeriet for Bakeriet i bringebærhagen.

FRISTELSER: Inne i det røde huset venter fristelser, slik som denne red velvet cupcaken. FOTO: Emilie Westli Andersen

På gården produseres det egg og disse brukes selvfølgelig i kakene.

– Mer kortreist får du det ikke. Her kan alle komme og kjøpe dagsferske egg og betale med vipps, sier Heimdal-Sjølie.

Liker å prøve nye ting

Bakeriet er fortsatt i startgropa, både når det gjelder meny og åpningstider. Det eneste som er sikkert er at alt skal være hjemmelaget.

– Vi satser på å ha åpent på torsdager og fredager, og man kan selvfølgelig sende inn bestillinger hver dag. Folk må gjerne komme med ønsker slik at det er lettere for oss å vite når vi skal ha åpent, sier bakeren.

LES OGSÅ: Helene er den nye bakeren av Måliabollene

På trappene er også en signaturkake for Bakeriet i bringebærhagen, som selvfølgelig må inneholde bringebær, men så langt har hun ikke kommet. Det er mye som skal på plass før åpningen.

– Vi åpner ikke før på fredag, men allerede tirsdag kom det en kunde, smiler damene i bakeriet.

I GANG: Marianne Heimdal-Sjølie er i gang med å bake kaker. FOTO: Emilie Westli Andersen

Ja, for Marianne har med seg Hilde Larsen.

Saken fortsetter etter annonsen

– Marianne driver og lærer meg opp. I utgangspunktet er jeg den som skal gjøre litt grunnarbeid, som å male mandler og lage lefsedeig, forteller Larsen.

Hun har ikke bakt så mye som Heimdal-Sjølie, men trives med å stå i oppvasken og skravle.

– Jeg er glad i å prøve noe nytt og bruker gjerne mye tid på å lære nye ting, så vi baker det folk har lyst på. Blant annet hjalp en fransk konditor meg å utvikle moussekakene. Jeg synes man lærer mye i prosessen. Nå prøver jeg å få Hilde til å bli interessert i alt dette, smiler Heimdal-Sjølie.

Håper hyttefolket lar seg friste

Bakeriet ligger langs Budorvegen og damene håper at hyttefolket vil stoppe hos dem.

CUPCAKES: På åpningsdagen blir det blant annet mulighet til å få kjøpt cupcakes. FOTO: Marianne Heimdal-Sjølie

– Mange Oslo-folk har vist interesse på Facebook. Vi har allerede fått mange bestillinger til åpningsdagen og det er mange som skriver at de skal komme innom oss på veg oppover eller nedover fra Budor og ta med seg noe gjærbakst eller kaker til å nyte hjemme eller på hytta, smiler Heimdal-Sjølie, før hun legger til:

– Enten blir det mye å kaste, eller så blir det utsolgt.

Hun er litt beskjeden, men så kommer det en kunde innom, og hun kan ikke få fullrost Mariannes kaker.

– Kjempelekre kaker, veldig flott utformet, Marianne er kjempekreativ, og ikke minst er smaken helt nydelig, så de er virkelig å anbefale, smiler hun.

Bakeriet i Bringebærhagen finner du i Budorvegen 502. Første åpningsdag er 2. oktober fra klokka 10-18.