Akevittens Hus er en viktig arena og god tradisjon under Pultost- og Akevittdagene. I år kan Gotmar Rustad bl.a friste med prøvesmaking av Løitens jubileumsakevitt, besøk av verdens eneste Akevittambassadør, ulike foredrag, kunstutstilling og selvfølgelig blindsmaking.
Gotmar gleder seg til å snakke om akevitt og la folk smake på de edle dråpene på Bøndsen også i år. Helt siden starten med Pultost- og Akevittdagene har akevitten hatt sitt eget hus i Løten, nemlig Bøndsen. Det blir som før prøvesmaking av akevitt, med mange utstillere på plass. Hedmark Alkemiske Destilleri, Per Yngve Steinsholt med sin akevittsamling, Norske Akevitters Venner, Atlungstad Brenneri, Ystad Børst og brennevin. Grimaas Bryggeri fra Toten kommer med øl.
Eksklusiv prøvesmaking på Løiten-akevitt
Fredag ettermiddag blir det altså prøvesmaking og førpremiere på Løiten Brænderi 170 års jubileumsakevitt. Den slippes ikke på Vinmonopolet før i november. Dette blir i Veslesalen, eksklusivt sammen med verdens eneste akevittambassadør Atle Minothi fra Anora. Han tar i tillegg med seg unike Løitenakevitter direkte fra fatlageret. Det er billetter kun til 30 personer på denne prøvesmakingen, de selges via Hoopla.
Øl, akevitt og mat med Grimaas bryggeri
Lørdag ettermiddag blir det foredrag med bryggerisjefen hos Grimaas, Amund Johansen. Han og Gotmar Rustad skal snakke om øl, akevitt og mat i kombinasjon. Her er det også prøvesmaking. Dette arrangementet har også egen billett som kjøpes via Hoopla, og her er det også kun plass til 30 personer, opplyser Rustad.
Kåring av årets akevitt
Årets akevitt skal selvfølgelig kåres også i år, og det gjøres av de besøkende i Akevittens Hus. Blindsmaking er en populær programpost, sier Rustad. Det innebærer blindsmaking av fire ulike akevitter, så skal man gi karakter, og den som får høyest karakter og flest stemmer, blir årets akevitt.