Gotmar Rustad er igjen klar for å ønske folk velkommen til Akevittens Hus under Pultost- og Akevittdagene. Stedet er som før Bøndsen, og mye er tradisjonelt.
Akevitten og pultosten er selvsagt sentral i Pultost- og Akevittdagene. Helt fra dagens spede begynnelse har akevitten hatt sitt eget hus, og slik blir det også i år. Stedet er Bøndsen, og på plass er som alltid Gotmar Rustad.
– Opplegget blir på mange måter likt tidligere år. Mange forventer jo at opplegget skal være som før, men vi har også noen nyheter, sier Rustad.
Det blir som før prøvesmaking av akevitt, og flere utstillere på plass. Rustad nevner Hedmark Alkemiske Destilleri, Per Yngve Steinsholt med sin akevittsamling og Norske Akevitters Venner. Da denne utgaven av MittLøten.no gikk til trykk strevet Atlungstad Brenneri med flomvann, og det var derfor uavklart om de kunne stille.
– Nytt av året er at Per Magnus Haug deltar. Han driver Kvisle Herregård i Åsnes, og er forfatter av Bar & Cocktailboken «En Bartenders bekjennelser». Han er en profesjonell Bartender og holder kurs og representasjoner rundt i Skandinavia, sier Rustad.
Haig skal ha kurs om drinker med akevitt, og er utrolig kunnskapsrik når det kommer til å lage nettopp drinker.
– Selv kan jeg mye om akevitt, men dette med drinker kan jeg lite om. Så dette blir et helt annet nivå, og veldig bra, sier Rustad.
Besøket tidligere år har han vært veldig fornøyd med, og han forventer at mange tar turen innom også denne gangen.