mittLøten.no
4 minutter lesetid

Barbara ser lyst på fremtiden for Gjestegården Budor etter en drømmestart

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

12. oktober kunne Barbara Mach gjenåpne dørene til Gjestegården Budor. De første ukene har gått over all forventning, og nå ser Barbara frem til at vintersesongen starter for alvor.

Matstua AS heter det nye selskapet som Barbara Mach driver Gjestegården Budor og Skipøb’n gjennom. I et tett og godt samarbeid med Bakken Øvre Gårdsmat har hun funnet en driftsform hun mener fungerer, og besøket har vært svært godt de første ukene.

Saken fortsetter etter annonsen

– Vi har hatt besøk av masse folk, og mange flere enn jeg hadde forventet. Jeg hadde regnet med at det skulle være rolig midt i uka, men faktisk har vi hatt en del besøk da også, sier Mach.

Den nye driveren holder Gjestegården Budor åpen fra tirsdag til søndag alle uker, og det er altså kun mandager som holdes stengt. Maten kommer fra Bakken Øvre Gårdsmat, slik at kvaliteten er det ingenting å si på.

– Her har vi tradisjonsrike middager, pizza, cæsarsalat, club sandwich, spekemattallerkener, budorboller og mye mer. Barna får selvsagt barneporsjoner, sier Mach.

KJENTE RAMMER: Budor Gjestegård er et populært stoppested for mange, og Barbara ser frem til mye trafikk i tiden som kommer.
KJENTE RAMMER: Gjestegården Budor er et populært stoppested for mange, og Barbara ser frem til mye trafikk i tiden som kommer.

I sesong gjorde gjestegården tidligere stor suksess med ulike arrangementer, og slik blir det også med den nye driveren.

– Vi kommer til å kjøre livemusikk og quiz når vi mener det passer, og programmet for vinteren er under utarbeidelse. Blant annet skal vi ha åpent nyttårsaften og 2. juledag. Her skal det være noe å drive med hele tiden, smiler Mach.

– Det er mange som ikke har fått til driften på gjestegården, hvorfor skal du lykkes?

– Jeg har vært på Budor siden 2014, og har god erfaring her oppe. I uka kommer jeg til å jobbe mest selv, slik at jeg holder lønnskostnadene nede når besøket er lavt. I tillegg kan jeg jobbe med den andre virksomheten min på kontoret mens det er rolig, slik at jeg utnytter tiden best mulig, sier Mach.

Hun peker også på at tidligere drivere har vært rammet av pandemien, og at tidene nå ser ganske annerledes ut. For målet er å holde dørene åpne så mye som mulig, og med seks dager åpent i uka får folk på Løtenfjellet igjen et flott serveringstilbud.

– Vi setter stor pris på at hyttefolket allerede har brukt oss mye, og håper at det blir slik i fortsettelsen også, smiler Mach.

TRADISJONSRETTER: Samarbeidet med Bakken Øvre Gårdsmat gjør at Gjestegården Budor kan servere tradisjonsmat i rikelige porsjoner.
TRADISJONSRETTER: Samarbeidet med Bakken Øvre Gårdsmat gjør at Gjestegården Budor kan servere tradisjonsmat i rikelige porsjoner.