Ole Martin Kildahl hos Bakken Øvre Gårdsmat har bestemt seg for å satse for fullt på catering og Bondens Marked. Derfor overlater han nå driften av gjestegården på Budor til Oliver Weber og Espen Bjørkheim.
Det er ingen som helst dramatikk i at Bakken Øvre Gårdsmat nå trekker seg ut av driften av Budor Gjestegård. Ole Martin Kildahl kan se tilbake på fem fine år på Budor, selv om pandemien har gjort det trøblete et par års tid.
– Vi drev to år før koronaen kom, og etter vinterferien i 2020 var det å snu seg rundt å prøve andre ting for å holde driften i gang. En periode var gjestegården stengt. En kan si at vi fikk med oss alle de dårlige periodene, mens påskene og andre høytider gikk fløyten, sier Kildahl.
SUPER VINTERFERIE
Nå åpner samfunnet opp igjen, og Budor kan se tilbake på to fantastiske vinterferieuker. Men avgjørelsen er allerede tatt. Ole Martin vil satse på det han kan best. Nemlig catering og Bondens Marked.
– I fjor høst tok vi kontakt med Løiten Allmenning for å si at vi gjerne ville at dem skulle finne andre til å drive. Dette har vi hatt dialog om en stund allerede, sier Kildahl.
For logistikken krever også sitt mellom Østre Skogbygd og Budor. Nå blir de ansatte fra Budor Gjestegård med til Bakken Øvre, og her skal det produseres for full maskin slik at etterspørselen på Bondens Marked kan mettes.
Oliver Weber og Espen Bjørkheim er allerede så smått i gang på Budor. Weber har solgt mat blant annet i vinterferien, og Espen har etablert seg med Budor Event. Nå etablerer de et felles selskap for å drive gjestegården hvor selskapene deres, Smakfull Catering og Eventlaget, eier 50 prosent hver.
– Gjestegården blir fortsatt gjestegården. Dette er et godt innarbeidet varemerke som vi skal ta vare på, og det er ikke snakk om noe navneskifte. Skipuben ligger også etablert under samme selskap, sier Bjørkheim.
TROR PÅ BUDOR
De to ser tilbake på en fryktelig morsom vinterferie, og har stor tro på den videre utviklingen av Budor. I første omgang vil gjestegården holde åpent fra torsdag til søndag, men i ferier og spesielle høytidsdager holder gjestegården ekstra åpent.
Pandemien har gjort at hyttetrafikken har blitt ekstra stor på Budor, og Tore Sætren som er styrer i Løiten Allmenning håper den vil vedvare. De har store planer for den videre satsningen på Budor. Det er også derfor de «bare» har inngått en toårskontrakt med de nye driverne.
– Vi jobber med å utvikle helårsdestinasjonen Budor, og ser på hele sentrumsområdet i en ny plan. Hva som skal være her i fremtiden vet vi ikke nå, og derfor er det tegnet avtale for to år i denne omgang, sier han.
Menymessig vil gjestegården nå få flere nye spennende retter, men de to ønsker også å ta vare på noe av lokalmaten som Ole Martin har servert gjestene. Her skal de besøkende få i både pose og sekk. Bondens Marked vil også fortsette på Budor, og alle ser frem til fortsettelsen.