Meryem Belbaraka skulle på ferie hjem til Marokko i november. I to uker skulle hun og familien unne seg en liten ferie før hun tok fatt på julebaksten, men slik ble det ikke. På grunn av restriksjoner med reiser under pandemien, ble det ikke hjemreise før i februar
Brenneri Sweets er navnet på bedriften. Hjemme i Skauenvegen bakes det kaker, kjeks og søtsaker for alle anledninger. Denne uken kunne endelig Meryem ta imot bestillinger igjen. Selv om det ventes ett nytt familiemedlem ganske snart, er planen å bake så mye som mulig.
Måtte kontakte sine kunder i Løten, fra Marokko
Ferien som skulle vare i to uker ble altså mye lengre enn planlagt. Hjemme i Løten hadde Meryem gjort klart for julebakst, og hadde mange bestillinger inne. Når det ble som det ble med reiserestriksjoner fra Marokko til Norge – måtte hun ringe alle sine kunder med det triste budskapet. Å få gitt beskjed så fort som mulig var viktig, så kundene kunne bestille kaker andre steder. Når familien endelig var tilbake i Løten, tok det ikke mange dager før Brenneri Sweets åpnet opp. Den ekstra tiden de fikk i Marokko har Meryem brukt til å skape nye oppskrifter og ideér, og gleden var stor når de fikk grønt lys for å reise hjem. Til tross for at hun har termin i april, skal bakingen fortsette så lenge det går.
I forbindelse med pandemien har det vært mange avlysninger av arrangementer som vanligvis bestiller kaker, og Meryem er glad for at det nå blir litt mindre restriksjoner fremover. En liten permisjon etter at babyen kommer blir det nok – men ikke lengre enn nødvendig, smiler den bakeglade damen;
– Det er så godt å være tilbake i Løten igjen. Når jeg har vært borte så lenge, har jeg hatt god tid til planlegging av nye kaker – og jeg gleder meg til å la kunder få smake!
Egen design, smak og krem
Brenneri Sweets er arbeidsplass kun for en, inntil videre. Planen fremover er å pusse litt opp – og utvide hjemme i Skauenvegen. Flytte litt på rom, og dermed få plass til sin egen «workshop». Nye oppskrifter og design på kaker er noe som planlegges i ukedager, så bakes det i helgen fra sola står opp – til den går ned. Både design, krem og fyll er noe Meryem lager selv, helt fra bunnen. To ulike sjokoladekaker er noe det har gått mye av siden oppstart. Den ene smaker Oreo, den andre er fylt med jordbær og vaniljemousse. Det er kaker du alltid får kjøpt her, men det er også fullt mulig for kundene å komme med egne ønsker;
– Det viktigste er en fornøyd kunde. Sammen blir vi enige om både utseende, størrelse og smak
Tilbakemeldinger fra kunder har vært utelukkende positive, og listen over faste kunder vokser. Meryem skryter spesielt av Løtensokninger, og sier at trivselen er stor;
– Vi har bare møtt gode folk her. Er man ute og går tur så smiler alle og hilser. Det er godt å bo i Løten, smiler Meryem og byr på Marokkanske småkaker, bakt i Løten.
Om du har savnet kakene fra Brenneri Sweets, så er det nå altså åpent igjen. Det er egen nettside for bakeriet, i tillegg til Facebook. Her kan bestillinger legges inn – og om du har problemer med å hente, så er Meryem behjelpelig med det óg.