Fra 1. februar vil Hedmarken Interkommunale Legevakt være å finne på Åkershagan i Ottestad. Ny besøksadresse er Tunbekkvegen 8.
Legevaktas nye lokaler ligger vegg i vegg med teststasjonen, så for alle som har tatt koronatest i Ottestad det siste året vil dette være et kjent område.
– De ansatte ser frem til å flytte inn nyoppussede lokaler som ivaretar arbeidsmiljøet på en bedre måte. Under pandemien har vår virksomhet vært fordelt på tre steder, og det skal bli godt å få samlet alt under samme tak, sier daglig leder for legevakta, Atle Rørbakk i en pressemelding.
Styreleder Tove Nordli Selnes forteller at Hedmarken interkommunale legevakt nå får lokaler som legger enda bedre til rette for gode helsetjenester i regionen.
– Legevakta er en viktig del av innbyggernes «sikkerhetsnett» når de har behov for helsehjelp. I de nye lokalene oppfyller vi forskriftskrav som ikke har vært mulig å innfri i lokalene vi har hatt på sykehuset i Hamar. De nye lokalene bidrar til å heve kvaliteten på helseberedskapen til kommunene. Godt samarbeid mellom Hamar, Ringsaker, Løten og Stange har sikret en god løsning for innbyggerne våre, sier Nordli Selnes.
Ta kontakt på telefon
På dagtid er det først og fremst fastlegen du skal kontakte dersom du har behov for legehjelp. Utenom fastlegens åpningstid skal du henvende deg til legevakta. Alle som skal besøke legevakta må først ringe 116 117. Der vil du få råd om hvordan du skal forholde deg videre. Hvis du får en avtale om oppmøte på legevakta mottar du en bekreftelse på SMS med tidspunkt for oppmøte og en påminnelse om den nye adressen til legevakta.
– Det er viktig at pasienter ikke bare møter opp på legevakta, men at de tar kontakt på telefon først. Da vurderer vi hastegraden, sier overlege Bent Lindberg.
Legevakta først
Overlegen understreker at hovedregelen er at pasienter skal innom sin fastlege eller legevakta før de eventuelt sendes videre til sykehus.
– Ved at pasientene vurderes av legevakta først kan de rutes til riktig sted dersom de skal på sykehus, og sykehuset blir bedre forberedt på å kunne ta imot og hjelpe de som kommer, sier Lindberg.