Godshuset ved Løten stasjon er tilbake i gammel prakt, og klar for mange flotte konsertopplevelser. Tankesmia i Løten har nylig gitt initiativtakerne en sjelden NSB-gave.
I forbindelse med Pultost- og Akevittdagene kunne initiativtakerne bak Godshuset endelig invitere folk inn til å se hvordan det gamle godshuset har blitt, og fortelle mer om planene til stedet som en konsertarena.
Initiativtakerne bak Godshuset lover at dette ikke skal bli noen døgnflue, men en unik møteplass for både løtensokninger og dem som kommer langveisfra. Tankesmia er en interessegruppe i Løten som tenker tanker, og setter stor pris på initiativet ved Godshuset. Bak Tankesmia står Kåre Wanderås, Gijs Sholten, Arne Strømberg og Terje Eivind Torp. De bestemte de seg for å overraske med en gave.
Les også: Klart for nyåpning av godshuset
– Dette er en jernbaneskinne som står på to sviller festet med nagler. Oppå står et jernbanehjul, og i midten henger ei messingklokke. I tillegg finnes NSB-vingehjulemblemet som ble brukt til 1967. Vi fant ut at denne gaven ville passe veldig godt her, sier Terje Eivind Torp i Tankesmia.
Gaven har vært i tidligere stasjonsbetjent på Løten stasjon, Per Johan Krogsti, sitt eie.
RENE MUSEET
For i Godshuset finnes det allerede en mengde gamle NSB-effekter. Som bord, stoler, hattehyller og liknende. At Godshuset blir revitalisert er med på å ta vare på den viktige jernbanehistorien som NSB har stått for.
– Nå kan dere plinge i bjella når det kommer penger i kassa, smiler Torp.
Ildsjelene bak Godshuset setter stor pris på gaven, og at den kan brukes her i årene som kommer. Etter åpningen under Pultost- og Akevittdagene har de møtt et stort engasjement fra mange, og det gjør dem optimistiske med tanke på fremtiden for stedet.
– Først og fremst ligger Løten veldig ideelt til i distriktet vårt, samtidig blir dette et helt nytt type konsertsted. Vi har Løten kino, Løtenhallen, nærstasjonen og mange fine møteplasser. Men som konsertarena vil Godshuset skille seg ut. Vi vil at dette stedet skal gjøre seg bemerket langt utenfor Løten og Hedmarks grenser, sier Knut Arne Søsveen.
Mye er gjort for å få Godshuset i stand, men fortsatt er det mye som kan gjøres. Det handler om dugnad og penger. At Tankesmia forærer denne gaven viser at Godshuset blir lagt merke til, og interessen under åpninga gjør Søsveen og resten av karene optimistiske.
– Her skal det være skikkelig musikk, og ikke noe streaming. Levende musikk tar du med deg i hjertet, og opplevelsen er stor. Fornøyde folk er den beste markedsføringa, og da vil flere og flere komme etter hvert. Det igjen vil generere mer frivillighet rundt stedet, tror Kåre Olav Wanderås og Knut Arne Søsveen.