Michael Winger har nettopp overtatt huset på Brovoll. Her har han god boltreplass og inviterer til kurs i selvutvikling og klarsynthet.
Det er kun ei uke siden han fikk nøkkelen til det herskapelige huset på Ådalsbruk. Nå er han på plass med til sammen fem barn. Det er ikke noe problem i et hus med ni soverom.
– I flere år har jeg drømt om et stort hus med plass til alle barna. Her er det herskapelig inne med høyt under taket. Jeg sendte inn bud med en gang jeg kom inn i det første rommet, forteller Winger.
– Med en gang jeg kom inn her fikk jeg følelse av at her skal jeg bo!
Huset ble hans og nå kan han drive virksomheten sin fra andre etasje. For mange er han kjent som vinner av tv-programmet «Den sjette sans» og som en av de klarsynte i «Åndenes makt». Han har også skrevet sju bøker, laget film, gitt healing til flere tusen mennesker og utført flere hundre husrenser.
Kurs på programmet
Han holder kurs basert på bøkene sine. Nå kan han holde dem hjemme, i og med at huset er så stort. Han har foreløpig satt opp tre kurs og alle er utsolgt.
– Jeg må sette opp flere, smiler han.
Folk kommer fra hele landet for å høre hva han har å si. Kursene bygger på innholdet i bøkene hans.
– Kursene begynner med et foredrag som gjør det lettere for folk å tenke at det finnes mer mellom himmel og jord. Jeg tar også fram bevis på ting som vi har lært på skolen som er feil, forteller han og fortsetter:
– Vi blir født inn i en boks. Når man begynner å tenke utenfor boksen blir folk kanskje sinte eller redde. Kurset skal hjelpe deg til å tørre det.
Temaer som blir utforsket på kursene er selvutvikling, klarsyn, healing, tankens kraft og mediumskap.
Oppdaget det som 25-åring
Etter mange år i tv-bransjen synes han nå at det bare er gøy. Men det har ikke alltid vært sånn.
– Da jeg begynte å være på tv i 2011 synes jeg det var skummelt. Jeg stod og stamma. Så begynte jeg å lage litt filmer og redigere selv, så nå synes jeg det bare er gøy, forteller han.
Men hvordan fant han egentlig ut at han har en sjette sans?
– Jeg har alltid hatt det, men det var først som 25-åring jeg forstod det. Jeg var mye syk i den perioden og møtte en som kunne healing. Jeg trodde ikke noe på det og lot han prøve slik at jeg kunne gjøre narr av han etterpå, men det funka og jeg skjønte jeg hadde gjort det selv hele tida. Da ville jeg lære mer om det, forteller han.
Først måtte han lære seg selv å kjenne.
– Jeg følte mye av alle andre, så jeg måtte skille ut hvem jeg var. Så var det å begynne og reise til steder hvor det hadde skjedd en gjerning, for eksempel et drap, og lære å kjenne det på kroppen. Jeg begynte også å få folk til å gi meg konvolutter med bilder så skulle jeg fortelle hva som var på bildene uten at jeg så på dem.
Savnetsaker
Han ble også fraktet til steder med bind for øynene. Noe av arbeidet resulterte i dokumentarfilmen «Jeg ser deg» hvor han jobber med en savnetsak. Slike har det blitt mange av i løpet av årene.
– Jeg har jobbet med mange av de største sakene i Norge og fått forespørsler fra hele verden. Jeg jobber både med politi, pårørende og media, sier han.
Savnetsaker har mye negativ energi og det koster mange krefter for han å jobbe med slike saker. Noen ganger har han gått helt tom.
– Men det er disse sakene som er mest spennende.
Du husker kanskje mannen som forsvant like ved Militærvegen, Vidar Gundersen, i 2017? Winger bidro i denne saken.
– Jeg bommet med noen hundre meter på hvor han ble funnet. Likevel var det ikke så mange som ville høre på meg den gangen, sier han.
Selv var han ute i skogen og lette.
– Jeg fant ei lita rød koie hvor noen hadde prøvd å bryte seg inn. Det må ha vært han, sier Winger.
Nye prosjekter
Winger vil at det han skal jobbe med skal være gøy og spennende.
– Vi er ikke på jorda så veldig lenge, så den tida har jeg lyst til å gjøre ting som gir meg mening, forteller han.
Et prosjekt han gleder seg til å jobbe mer med er å reise rundt i verden og lage filmer, og ta med folk på tur, for å vise fram ting fra historien som er feil.
– Kan du gi et eksempel på det?
– I Bosnia, i Visoko, finner vi verdens største og eldste pyramide. Den er 220 meter høy og av en betong som vi ikke klarer å lage nå. Den blir bare hardere og hardere med årene.
Han nevner også pyramidene i Kina, som ble forsket på, men det de fant passet ikke inn i historien og de valgte å dekke til pyramidene med jord og plante noe oppå.
– Mennesker har ikke hørt om det før, sier han som gjerne vil gjøre noe med det. Når koronaen igjen lar oss reise rundt i verden.