Det er dagen for is, pølser, norske flagg og champagnefrokost. Norges nasjonaldag er verdt å feire litt ekstra. Det gjør i alle fall disse jentene.
Jentene har tatt på seg bunaden de fikk til konfirmasjonen og er i gang med feiringa av nasjonaldagen. Det beste med dagen er mat mener de.
– Spekemat, pavlova, frukt, is, pølser, ramser Mari Standal opp.
– Alt dette til frokost?
– Hehe, ja, ler hun, før hun fortsetter:
– Når man har spist opp maten, og før desserten, så popper vi champagnen.
LES OGSÅ: Tradisjonsbæreren – ikke i fars fotspor, men i fars bunad
De starter nasjonaldagsfeiringa sammen før det forhåpentligvis blir grilling med familien på ettermiddagen og grilling kan det bli selv om man må sitte innendørs i dette været.
Normal 17. mai
For å få en følelse av en normal 17. mai har vi tatt turen inn i Løtenhallen for å spise en is. For du husker vel hvordan det var å gå til hallen etter barnetoget for å kjøpe seg en is eller ei pølser og skravle med kjentfolk? Kanskje får vi oppleve det neste 17. mai. Men hva tipser jentene oss til å gjøre for å skape en best mulig nasjonaldag?
– Vær med familie og de som gjør deg glad, tipser Mari.
– Spis god mat, sier Sigrid.
– Prøv å gjøre det så normalt som mulig, mener Ingeborg.
I dag skal de se på veteranbilene, men de savner litt en vanlig 17. mai, selv om det beste med 17. mai, ifølge Vilde, er maten. Og mat får de til uansett om det er pandemi eller ikke. Men Mathilde trekker fram det hun liker best med 17. mai:
– Å ha på bunad og se alle folkene i Løten.
Hun håper det blir mulig neste år, for da er hun og Sigrid russ.
– Vi håper det blir slik at vi kan oppleve en ordentlig russetid. Det hadde vært kult å få være på de treffene og slik, smiler hun.