Kreftforeningen ønsker å bidra til å unngå smittespredning av korona og gjør årets innsamlingsaksjon heldigital.
I Løten vil Løtenkomitéen i samarbeid med Løten Bygdeungdomslag og Løten Røde Kors være digitale bøssebærere for aksjonen som gjennomføres fra 6.-14. mars.
Heldigital på grunn av smittevern
– Planen var opprinnelig å gjennomføre en dør til dør-aksjon med strenge smittevernregler, og erstatte bøssa og kontantene med Vipps. På grunn av en usikker og uoversiktlig smittesituasjon ønsker ikke Kreftforeningen å ta noen sjanser, og gjør aksjonen heldigital over hele landet, sier Berit Jevnaker, distriktssjef i Kreftforeningen.
– Komitéene har opprettet en egen digital bøsse og har eget Vippsnummer som bøssebærerne kommer til å spre digitalt i sitt lokalmiljø, forklarer Jevnaker og legger til: – Vi håper at mange gir så det monner selv om de ikke får besøk av bøssebærerne på døra.
Kreft tar ikke pause
Pengene som samles inn under årets aksjon skal gå til forskning på kreftformer som få overlever.
– Noen kreftformer er det svært få som overlever. Det ønsker vi å endre på. Formålet er ekstra viktig nå som verdens helsesituasjon i stor grad er preget av koronapandemien. Kreft tar aldri pause, heller ikke under en pandemi. Derfor håper jeg alle vil vippse en gave til livsviktig kreftforskning, sier Jevnaker.
For å støtte Krafttak mot kreft kan du vippse ønsket beløp til Løtenkomiteens Vippsnr: 441167
Den digitale innsamlingen finner du her
Krafttak mot kreft
- Hvert år får om lag 34 000 nordmenn kreft. Det vil si at over 90 personer får en kreftdiagnose hver dag. I Innlandet var det 2760 nye krefttilfeller i 2018.
- Kreftforskning har bidratt til at nærmere 75 prosent av nordmenn overlever sin kreftsykdom, og blant noen kreftformer overlever så mange som 90 prosent.
- Bare to av ti overlever lunge-, galleblære-, lever- og spiserørskreft og én av ti overlever bukspyttkjertelkreft. Derfor trengs det mer forskning på disse kreftformene.
- Krafttak mot kreft blir i år gjennomført fra 6.- 14. mars.
- I årets aksjon samler vi inn penger til forskning for at flere skal overleve kreftformene som i dag har høy dødelighet, samt at de som rammes skal få gode tilbud og oppfølging
- De kreftformene med lavest overlevelse er lungekreft, spiserørskreft, bukspyttkjertelkreft og hjernekreft.