Thore Tåg Berglund er ildsjelen som nå sørger for at Ådalsbruk får sin egen frisbeegolfbane. Sporten er sterkt voksende i hele Europa, og en fin lavterskelidrett som de aller fleste kan bli med på.
Det er ikke lang veg fra idé til handling når Thore Tåg Berglund får en idé. Selv har han vært med på frisbeegolfspilling både i Elverum, på Ankerskogen og andre steder i landet. Når ideen om en egen bane på Ådalsbruk kom, tar det ikke mange ukene før prosjektet er realisert.
– Banen er godkjent av kommunen og andre lokale aktører, og det er sendt ut søknader med spørsmål om finansiering til flere bedrifter. Mange har svart positivt, og vi har kommet så langt at det kun gjenstår et par ja før utstyret kan bestilles, sier Berglund.
KOSTER 50.000 KRONER
Budsjettet for en ni hulls bane er på 50.000 kroner. 30.000 kroner går til utstyr, mens 20.000 kroner går til plattformer stå på. Det er utstyr med høy kvalitet fra Danmark som skal kjøpes inn til bana på Ådalsbruk.
– Leverandøren har anslått to ukers leveringstid, og det betyr at banen etter all sannsynlighet er klar for spilling i oktober, sier Berglund.
I første omgang dreier det seg om en 9 hulls bane i området mellom fotballbanen og skola. Så er målet å få til ytterligere 9 hull neste vår.
– Om vi får til det vil vi ha en flott 18 hulls bane på Ådalsbruk, sier Berglund.
Offisiell eier av banen blir Ådalsbruk Sendeplateforening, som er en medlemsklubb alle kan melde seg inn i. Det er klubben som vil bli stående for drift og vedlikehold av banen, og medlemskap er gratis.
TO PARALLELLE PROSJEKTER
Parallelt med at Berglund jobbet frem den nye frisbeegolfbanen på Ådalsbruk ble det startet et tilsvarende prosjekt på Løten, uten at de to prosjektene kjente til hverandre.
– Løten Frisbeeklubb pusher på for å få en bane på Løten. Er vi riktig heldige kan kommunen ha to 18-hullsbaner på to år, sier Berglund.
Hvor mange som er aktive frisbeegolfspillere i Løten i dag er vanskelig å sette tall på, men Berglund anslår at det allerede er mellom 100 og 200. Med to nye lokale baner på gang kan interessene vokse stort.
– Noen spiller proft og vil bli gode i dette, mens andre spiller for det sosiale og tusler rundt for å snakke. En rimelig discgolf koster en hundrelapp, mens det er mulig å kjøpe langt dyrere utstyr. Dette er en sport som passer for alle, sier Berglund.