mittLøten.no
4 minutter lesetid

Tommy fra Løten fikk årets Kokkepris

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Tommy Østhagen delte mandag kveld nyheten på sin Facebookside om at han var årets vinner av Kokkeprisen.

– Det var bare helt fantastisk koselig å få en slik gladnyhet og særlig i disse tidene. Jeg blir både rørt og ydmyk, fordi prisen kunne gått til mange andre. Både Jimmy Øien og Fredric Klev er skikkelig dyktige, og det er mange nå som jobber hardt og godt med å bringe nye og naturlige råvarer inn i et kjøkken som vi nå stolt kan kalle «norsk» – og da mener jeg virkelig at det bare handler om smak og bærekraft, skriver han.

Saken fortsetter etter annonsen
ANNONSE

Ikke bare en kokk

Vinneren av årets kokkepris er slett ikke bare kokk. Han kokkelerer på et høyt nivå, men er kanskje mer kjent for sine mange ulike prosjekter og lekne kulinariske nysgjerrighet, heter det i starten av juryens begrunnelse.

LES OGSÅ: Bli med inn i Tommys soppverden

SOPPENTUSIAST: Tommy Østhagen er glad i sopp og har nå skrevet et oppslagsverk om sopp i Norge. FOTO: Privat

Vinneren har sin helt egen tilnærming til bærekraft, som handler om å redusere matsvinn, spise mat i sesong og velge kortreiste råvarer, ikke minst selvplukket. Han kan trygt sies å ha tatt sanking til nye høyder. Kokkeprisens vinner har også gjennom sitt mangfoldige virke vist at kokker som bryr seg om bærekraft kan lykkes innen ulike felt. Årets vinner av Kokkeprisen er han som i sin nyeste bok ber deg om å “SpisOpp”, sankekokken Tommy Østhagen.

Blir ordentlig inspirert

– Jeg tar prisen til meg. Det er stas å bli lagt merke til. Man får tro på at den veien man begynte på faktisk er den rette. Jeg blir ordentlig inspirert til å gå videre, opp på toppene, på toppene, ned i dalene og ut på dypet. Det er masse mer å finne, smake på og teste ut, skriver Østhagen på Facebook.

Østhagen kom tidligere i år med boka «SpiSopp» og er nok kjent som en soppentusiast for de fleste.

FOTO: Privat

– Målet er at folk får mer kunnskap om sopp og at vi ikke er så redd den. Vi plukker jo bær og jakter vilt, men soppen sparker vi bare borti så det spruter. Hadde ungene gjort det med en blomst så hadde vi jo tatt tak i dem og sagt at dette går ikke. Vi kan så lite om sopp, så det er ikke så nøye om vi sparker til den, sa Østhagen til mittLØTEN tidligere i høst.

Nå har hans gode arbeid blitt satt pris på.