I år ble det ny bomløsning på Budorvegen og det kan være vanskelig å skjønne hvordan man skal få betalt. Løiten Almenning tilbyr hjelp til de som trenger det.
– Mange eldre vil kanskje ta seg en tur på Budor for å kjøpe seg middag, men bommen er et hinder. Alle har ikke smarttelefon og får betalt, sier leder i Eldrerådet, Arne Bekkevold.
Ved bommen står det et skilt med ulike betalingsalternativer. Du kan betale ved å taste inn registreringsnummer på www.youpark.no etter passering og betale innen 48 timer, du kan registrere deg som kunde hos Youpark og ha automatisk trekk eller du kan få faktura i posten, men da tilkommer det fakturagebyr.
Vil hjelpe
– For de som vegrer seg for å kjøre gjennom bommen – de er velkomne på almenningskontoret for å få hjelp. Det er bare å stikke innom i åpningstida, så hjelper damene deg, sier Bernt Bjørnsgaard i Løiten Almenning.
Ved å registrere seg og få en profil i systemet så vil man slippe å få fakturagebyr, for det er dyrt. Har man en profil inne på Youpark er det en veldig god løsning, for da betaler man automatisk.
– Det er ulike abonnement: man kan betale hver enkelttur, klippekort med for eksempel 10 klipp eller sesongkort. Man registrerer kjøretøyet, opplyser Bjørnsgaard.
LES OGSÅ: Det ligger an til båndtvang i skiløypene på Budor
Bompasseringen trekkes automatisk når man har laget en profil hos Youpark og lagt inn kredittkortet sitt. Da får man varsel hver gang man har passert.
– Det vi opplever, og det er vi fullt klar over, er at en brukergruppe hos Løiten Almenning har utfordringer med den nye løsningen. Det er spesielt den eldre garden som ikke har internett eller som ikke har smarttelefon og det er en utfordring for oss, men det er også en utfordring for brukerne, sier Bjørnsgaard, men sier at de gjerne er behjelpelige med å få i stand en brukerprofil hos Youpark.
– Folk kan gjerne komme innom kontoret så hjelper vi dem, sier Hilde Nyborg Fischer hos Løiten Almenning, og legger til at man ikke må være redd for å komme innom, for de har allerede hjulpet mange.
Hittil i år er det registrert 154 000 passeringer i bommen.
– For almenninga betyr den nye bommen at vi har en løsning som er mye mer driftsikker enn det vi har hatt tidligere. Blant annet at det ikke er en fysisk bom og vi slipper køer, oppsummerer Bjørnsgaard.