I slutten av mars ble Stuttrestmat.no lansert. Over natta forsvant alle inntektene for de lokale produsentene, og de måtte tenke nytt. Ole Martin Kildahl er fornøyd med responsen til nå.
oruten en rolig periode rundt påske har det vært bra pågang for de lokale produsentene som bidrar med varer til Stuttrestmat.no. Primus motor Ole Martin Kildahl på Bakken Øvre Gårdsmat sier trafikken har vært som forventet, og at den første måneden gikk ganske bra.
– Her er det mye som må gå seg til, og ikke minst på logistikken. Kjørerutene begynner å sitte, og vi begynner å få faste kunder som kommer igjen gang på gang. Det gjør at jeg har troen på at Stuttrestmat.no har kommet for å bli, sier Kildahl.
Folk bestiller mat via nettsiden, og Anita Lomnes på Sirupstynnkakebakeriet behandler bestillingene. Så er det gjengen på Bakken Øvre som pakker og kjører ut maten. Totalt er det 25 leverandører som er med på Stuttrestmat.no, og fire av dem er fra Løten.
– De fire som er med lokalt er Løiten Hjorteoppdrett, Ommang Søndre, Sveen Vestre og vi på Bakken Øvre, sier Kildahl.
Stuttrestmat.no er nesten som Bondens Marked på nett, og vareutvalget er stort. Her finner du kjøtt, ost, fisk, spekemat og mye mer til. De ferdige middagsrettene har blitt veldig populære.
– Det blir jo som en lokal Fjordland, og det er bare å varme opp maten, sier Kildahl.
Kildahl får ros av de andre produsentene til å tenke lurt da krisen traff dem. Nå begynner det å røre på seg igjen i Bondens Marked, og 17. mai gir en del cateringoppdrag. Men at Stuttrestmat.no har kommet for å bli er det ingen tvil om.
– Vi kjører konseptet vi har bygget opp nå, og det er ingen planer om å endre på noe. Blant annet har vi et hentepunkt i Oslo som tar seg opp bra, så dette har jeg trua på også i tiden som kommer, sier Ole Martin.