Nå er det friluftslivets uke og da kan det passe å ta middagen utendørs. Test pizzasnurrer da vel!
Har du slengt deg på trenden til Bodil Dorothea Gilje på Instagram og laget snurrer på primus? Pizzasnurrer, pestosnurrer, kanelsnurrer, karamellsnurrer eller sjokoladesnurrer – mulighetene er fristende og mange.
Det du trenger er en primus, gass, stekepanne, kniv og noe å snu snurrene med. Og ingrediensene da selvfølgelig. Alle snurretypene baserer seg på ferdiglaget pizzabunn på rull som du finner i kjøledisken på butikken. Glutenfri bunn fungerer også fint. Så velger du fyll etter hva du skal lage: pizzasnurrer trenger ost, skinke og tomatsaus, pestosnurrer er godt med pesto, spekeskinke og ost og til dessertvariantene er det kanel, sukker og smør, HaPå eller Nugatti som gjelder.
For å lage snurrene ruller du ut pizzabunnen og smører eller legger på fyllet. Rull sammen, skjær i tynne skiver og stek på svak varme på primusen. For at de ikke skal sitte fast i panna anbefaler vi å dyppe dem i mel før du legger dem i panna. Du kan selvfølgelig steke dem i smør også. Stek snurrene på svak varme og snu de ofte slik at de ikke blir så innmari brent. Har du et lokk å sette på toppen så holder panna bedre på varmen. Vel bekomme!