Løten kommune har søkt om digitale midler fra den teknologisk skolesekken og har fått 500 000 tusen kroner til å bruke til innkjøp av digitalt utstyr. Lund skole har tatt i bruk blue-bot og mer moro skal det bli.
Med fagfornyelsen har programmering kommet inn på timeplanen og dette kan brukes i flere fag: matematikk, kunst og håndverk, naturfag og musikk.
– Dette blir en videreføring av læringsbrettsatsinga, sier skolefaglig rådgiver i Løten kommune, Kristian Kjølhamar.
Midler til innkjøp
I 2020 har Løten kommune fått tildelt 500 000 kroner fra den teknologiske skolesekken.
– Både Stange og Hamar har fått midler tidligere. De fikk samme sum som oss, så vi får jo mer ut av pengene. De er positivt for oss, sier Kjølhamar.
Midlene gir mulighet til innkjøp av programmeringsutstyr til skolene i Løten. Det er en kjempemulighet, skal vi tro Kjølhamar.
– Det blir en videreføring av læringsbrettsatsinga som vi begynte på høsten 2019. Politikerne i Løten innvilget investeringsmidler til teknologi i skolen. Da fikk vi oppgradert alt av infrastruktur. Hvis vi ikke hadde fått gjort det hadde vi ikke kommet noen veg med det nye programmeringsutstyret, mener han.
Satsingen fra politikerne åpnet nye dører for Løten-skolene og gjorde de bedre forberedt på fagfornyelsen.
– Elevene har fått nye mulighet til skolen, muligheter de ikke hadde for flere år siden, sier Kjølhamar.
Mer utstyr utover vinteren
– Det vi på Lund har fått nå, og har jobbet med i dag, kalles blue-bot. De synes det er kjempegøy. Vi har koding på timeplanen hver uke, noe ungene synes er kjempegøy, sier lærer Tonje Mikkelsen.
En Blue-Bot er en gulvrobot med bluetooth, noe som innebærer at den kan styres fra et nettbrett eller PC. Elevene kan også programmere roboten med enkle knappetrykk på robotens rygg, heter det i beskrivelsen av produktet.
Alle skolene har fått 3D-printere og det skal også kjøpes inn legoroboter. Fagfornyelsen har fokus på utforskertrang og skaperglede, og dette vil de også fokusere på i Løten.
– Vi må også ha fokus på kompetanse hos lærerne. Det er jo mye nytt for dem også. Flere skal på kurs på Vitensenteret Innlandet på Gjøvik, forteller Kjølhamar.
På Østvang skole har de et skaperverksted og på Jønsrud skole har de teknologiuke. Gjennom midlene fra den teknologiske skolesekken vil de få enda flere muligheter i undervisningen.